تعمیر اجاق گاز خانگی و صنعتی
در دنیای امروز همه ی ما در آشپزخانه هایمان برای پخت و پز از اجاق گاز مورد استفاده قرار می دهیم.
در بعضی مواقع شاهد خرابی اجاق گاز هستیم اما برای درست کردن آن شما نباید خودتان دست به کار شوید زیرا تعمیرات گاز از ظرافت زیادی برخوردار می باشد و دارای نکات و باید نباید هایی است که باید در تعمیر کردن ان رعایت شود تا بتوانید گازتان را به درستی تعمیر کنید.
کسانی که ساکن تهران کرج و حومه هستند قادر می باشند برای تعمیر اجاق گاز خود با دکتر خدمت در تماس باشند.
تیم حرفه ای دکتر خدمت با 12 سال سابقه درخشان در زمینه تعمیرات گاز و هود و فر در خدمت شما عزیزان می باشد تا شما بتوانید بدون حمل و نقل های طولانی مدت در امان باشید زیرا تیم حرفه ای ما در کمترین زمان ممکن در محل شما حضور پیدا می کند.
دکتر خدمت تعمیرات و خدمات اجاق گاز با بهره گیری از نیروهای جوان و دوره دیده و متخصص در خدمت شما مشتریان محترم هستند این متخصصین ماهر در کمترین زمان ممکن در خدمت شما می باشند دیگر نیازی نیست اجاق گاز خود را از منزل خارج نمایید که خود این حمل بار درد سرهای خود را داراست این نمایندگی تعمیرات اجاق گاز با اعزام تکنسین های ماهر به منزل یا محل کار شما، این درد سر را حذف کرده و فقط با یک تماس مشکل اجاق گاز شما حل خواهد شد .
1 – تعمیر فندک اجاق گاز
در صورت خرابی آن هنگام روشن کردن شعله اجاق گاز باید با کبریت یا فندک دستی شعله های اجاق گاز را روشن کرد که در این صورت استفاده از اجاق گاز امری سخت و وقت گیر خواهد شد و تکنسین های ما به خوبی این مشکل را حل خواهند کرد.
2 – تعویض یا تعمیر ترموکوپل اجاق گاز
وقتی این قطعه در اجاق گاز دچار مشکل شود شعله اجاق گاز بعد از روشن شدن ، ثابت نمی ماند و خاموش میشود یعنی به محض اینکه دستتان را از روی ولوم اجاق گاز برمیدارید شعله خاموش شده و نمیتوان از شعله اجاق گاز استفاده کرد البته با تعمیر اجاق گاز این مشکل از بین میرود و میتوان با خیالی آسوده از اجاق گاز استفاده کرد.
3 – برق گرفتگی بدنه اجاق گاز
این اتفاق هنگامی رخ خواهد داد که داخل اجاق گاز سیمی آب شده باشد یا قسمت برقی اجاق گاز مشکل پیدا کرده باشد در این صورت اگر دستگیره های اجاق گاز فلزی باشد هم برق گرفتگی را در بدنه و هم در ولوم های اجاق گاز احساس خواهید کرد . در این موقع خیلی مراقب باشید که با دستهای خیس به اجاق گاز دست نزنید که خطرناک است . تکنسین های این نمایندگی برای این مشکل هم دوره دیده اند و تخصص دارند و به شما اطمینان خاطر میدهیم که در اسرع وقت این ایراد را رفع خواهیم کرد.
4_رفع خرابی شیر اجاق گاز
ایرادی است که بیشتر در اجاق گاز های توکار یا همان توکابینتی با آن مواجه خواهید شد . هنگامی که قصد دارید شیر اجاق گاز را باز کنید تا شعله پس از فندک خوردن روشن شود و با سفت شدن شیر مواجه می شوید ( ولوم اجاق گاز به سختی میچرخد یا در اثر سفت شدن بیش از حد امکان چرخیدن دستگیره یا همان ولوم وجود ندارد) بهتر است از فشار آوردن به دستگیره ( ها ) ی اجاق گاز خودداری کنید که این امر باعث خرابی بیشتر و شکستن ولوم و شیر گاز میشود .
برای رفع این مشکل میتوانید با دکتر خدمت تماس گرفته و مشکل را در میان بگذارید تا در مرحله اول با تعمیرکاران و سرویسکاران تلفنی در صدد حل مشکل راه کاری را جویا شوید و در مرحله دوم اگر تلفنی مشکل رفع نشد با اعزام تکنسین ماهر مشکل را درمحل رفع کنند.
انجام کلیه خدمات از جمله :
درست کردن و تنظیم شعله
رفع نشتی اجاق گاز توکار
تعمیرخرابی فندک اجاق گاز
و ….
اجاق گاز چگونه کار میکند؟
ساختمان اجاق گازها تقریبا مشابه هم است در اجاقها، گازی که توسط شیلنگ به اجاق متصل میشود ابتدا به لولهای بنام چند راهه میرسد. بر روی این لوله شیرهای اجاق نصب شده است در انتهای شیرها نازلها قرار دارند که گاز را به داخل لولههای رابط میپاشد چون نازلها اندکی با لولههای رابط فاصله دارند هوا را به دنبال خود به داخل لولههای رابط میکشند و مخلوطی از هوا و گاز که لازمه احتراق است بوجود میآید.
قطر سوراخ نازلها (اوریفیس) و فاصله آنها از لولههای رابط حساب شده است و تقریبا احتیاجی به تنظیم و تعمیر ندارند ولی در اجاقهای قدیمی در ابتدای لولههای رابط محفظهای با درب متحرک وجود دارد که به توسط باز و بستن درب (صفحه) میتوان مقدار درصد هوا در مخلوط گاز و هوا را تنظیم نموده تا شعله مناسبی را داشته باشیم. در بعضی از اجاقها نازل به شیر متصل نیست و ابتدا لولههای رابط به شیر متصل شده و بعد در نزدیکی مشعل، نازل طوری نصب شده که همان مخلوط هوا و گاز را بوجود میآورد. بعد از لولههای مذکور مشعلها که محل سوخت اجاق است قرار دارند و در مجاورت آنها ترموکوپل و جرقهزن (فندک) قرار دارد.
یادآوری: برای توضیحات بیشتر در مورد اوریفیس (نازل) و ترموکوپل به قسمتهای مربوطه در فهرست لوازم گازسوز مراجعه نمایید. در شکل یک اجاق گاز فردار دارای محفظه مخلوط هوا و گاز و صفحه تنظیم این مخلوط نشان داده شده است.
در اجاق گازهای فردار محفظه فر توسط یک یا دو مشعل (یکی پایین و دیگری بالا) حرارت داده میشود این مشعل توسط دو ترموستات و یک پیلوت با شعله خیلی کوچک کنترل میشود هنگامی که فر یا تنور خاموش است، شعله کوچک پیلوت روشن است و چنانچه دکمه کنترل را چرخانیده و روشن کنیم این دکمه شیری را باز میکند و جریان گاز را به پیلوت افزایش میدهد. با زیاد شدن شعله پیلوت، بخار داخل لوله مربوطه به ترموستات منبسط میشود در اثر منبسط شدن بخار داخل لوله ترموستات، شیر مشعل باز میشود و اجازه میدهد که گاز به مشعل فر برسد،با خروج گاز از مشعل فر، شعله پیلوت آن را روشن میکند. هنگامی که درجه حرارت فر به حد تنظیم شده رسید، ترموستات اصلی فر به کار میافتد یعنی بخار داخل لوله مربوطه به ترموستات اصلی (در اثر بالا رفتن حرارت داخل فر) منبسط میشود و شیری را به کار میاندازد و جریان گاز را به مشعل فر کم میکند. با پایین آمدن حرارت در فر، بخار لوله ترموستات منقبض شده و توسط شیر عبور گاز، مقدار گاز ورودی را زیاد میکند و شعله فر بیشتر میشود به این ترتیب حرارت داخل فر با کم و زیاد شدن شعله مشعل آن توسط ترموستات در حد تنظیم شده
سرویس و نگهداری اجاق گاز
1. از نصب اجاق در محیطهای کوچک و در بسته که امکان خارج شدن گازهای بوجود آمده از سوخت نیست، خودداری کنید.
2. اجاق را در مسیر وزش باد نصب نکنید.
3. بر روی محل اتصال دو سر شیلنگ به لولهکشی گاز اجاق باید از بست مناسب استفاده شود.
4. طول شیلنگ نباید از ۱.۵ متر بیشتر باشد.
5. پس از نصب اجاق با کف صابون محل اتصال دو سر شیلنگ را از نظر نشت گاز تست نمایید.
6. از سر رفتن غذا بر روی اجاق جلوگیری نمایید.
7. هنگام شستوشوی سینیهای اطراف مشعلها از سیم ظرفشویی استفاده نکنید. برای این منظور از پارچه نمدار همراه با مواد شوینده استفاده کنید و پس از آن سینی را خشک نمایید.
نکات لازم جهت تعمیرات اجاق گاز رومیزی
برخلاف آنچه که به ظاهر به نظر می رسد سادگی استفاده از اجاق گازهای رومیزی نباید ما را از بحث ضرورت تعمیرات اجاق گاز رومیزی و چک کردن وضعیت سلامت فنی اجاق گاز رومیزی منحرف سازد.
اجاق گاز در آشپزخانه، یکی از ضروری ترین لوازم آشپزخانه محسوب می گردد.
اجاق گازها انواع مختلفی دارند از جمله:
اجاق گازهای رومیزی
اجاق گاز های توکار یا صفحه ای
اجاق گازهای کشویی
اجاق گازهای فردار
انواع اجاق گاز براساس جنس ساخت شامل:
اجاق گاز استیل
اجاق گاز شیشه ای
اجاق گاز سرامیکی
بیشتر بخوانید
تعمیر پکیج قلهک
همچنین اجاق گازها بر حسب برند خود ایرانی و خارجی را شامل می شوند، مانند:
اجاق گاز اسنوا
اجاق گاز سینجر
اجاق گاز تکنو
اجاق گاز اخوان
اجاق گاز پیلوت
اجاق گاز استیل البرز
اجاق گاز بوش
اجاق گاز فرامکو
اجاق گاز لتو
اجاق گاز داتیس
اجاق گاز گوفر
اجاق گاز ایندزیت
اجاق گاز تریم
اجاق گاز هافنبرگ
اجاق گاز طرح فر لوفر
در موقع خرید اجاق گاز مورد نظر به وجود گارانتی دقت داشته باشید و در مورد اجاق گازهای خارجی اینکه در مواقع خرابی با عدم وجود قطعه یدکی در بازار مواجه نشوید. بهترین راه مشورت با متخصص می باشد. و در موقع سرویس و خرابی مراجعه به تعمیرکار متخصص ضروری است.
دکتر خدمت همیشه در کنار شما